Omnidirectionele antenne

Een omnidirectionele antenne ( ook wel een non - directionele antenne ) straalt en ontvangt signalen even goed in alle richtingen . Vele WiFi toepassingen gebruiken omnidirectionele antennes als zenders zodat het uitgestraalde signaal dezelfde sterkte uiuintzend in alle richtingen , waardoor het gemakkelijk is voor computers in het hele gebouw om zich draadloos aan te sluiten op het netwerk . Onmidirectional antennes zijn verkrijgbaar in verschillende designs . Rubber Duck

De zogenaamde " badeend " is een klein , rubberen dipool omni - directionele antenne , en is de standaard antenne voor de meeste wireless access points en routers . De rubber duck heeft een compacte bouw , en de rubber of kunststof ommanteling zorgt voor flexibiliteit . Vroege versies van deze antenne worden omhuld in rubber , maar meer recente varianten hebben een plastic omhulsel . De meeste rubber duck antennes die worden gebruikt voor draadloze access points en routers hebben een winst van tussen de 2 en 2,2 decibel isotrope . Sommige mensen plaatsen een reflector achter hun rubber duck antenne , om het uitgezonden signaal in een bepaalde richting ( waardoor het meer directioneel wordt) te richten . Met behulp van een reflector vermindert ruis en verbetert de privacy door ervoor te zorgen dat het signaal alleen daar gaat waar u dat wil. 

Spider Omni

De spin omni - directionele antenne is een kleine antenne met een eenvoudig ontwerp . De spin bestaat uit een standaard N-type chassis mount connector , met korte lengtes van stijve draad gesoldeerd in elke hoek. De spin heeft een winst van maximaal drie decibel isotroop .

Plafondmontage omnidirectionele antennes

komen in verschillende uitvoeringen , met doel van een discrete model dat een ruimte overdekt. Zoals de naam al impliceert , zijn plafondmontage antennes gemonteerd tegen het plafond , en zijn vaak vormgegeven zoals lichten . Plafondmontage antennes worden vaak gebruikt in de zogenaamde " WiFi-hotspots ', deze antennes ondersteunen een stralingspatroon met een lage verticale openingshoek , maar biedt een 3,5 decibel isotrope winst horizontaal . Dit betekent dat de antenne een groter vloeroppervlak bestrijkt dan het rubber - duck ontwerp .

Outdoor Omni - directionele antennes

worden vaak " GP antennes " genoemd en geven een 360 graden horizontale dekking. Verticale dekking voor outdoor omni - directionele antennes is meestal veel smaller dan die van directionele antennes . Outdoor omni - directionele antennes zijn dus meer geschikt voor ontvangers op ongeveer  dezelfde hoogte . Outdoor omni - directionele antennes zijn meestal water-en weerbestendig en gebouwd om door een ​​hogere winst (tot 12 decibel isotroop ) grotere afstanden dan indoor antennes te dekken .

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al jouw vragen, groot of klein. Heb je graag meer uitleg? Neem dan contact met ons op.

Contacteer ons