Boost de productiviteit van je werknemers dankzij glasvezelTegenwoordig werken we steeds meer van thuis uit. Maar iedereen weet dat je het bedrijfsnetwerk niet kan vergelijken met een thuisnetwerk. Omdat we verschillende bedrijfsgegevens opslaan in de cloud, is een snelle en betrouwbare internetverbinding een must geworden. Zeker in deze tijden van crisis waar online belangrijker is dan ooit.

Glasvezel komt eraan

De meeste providers zijn druk bezig met het uitrollen van een glasvezelnetwerk over heel België. Elke woning krijgt op termijn een privé glasvezelkabel toegewezen met een rechtstreekse link naar de centrale. Een snelle internetverbinding wordt even vanzelfsprekend als elektriciteit. 

Tijdbesparing

Aan de hand van deze razendsnelle verbinding spaar je ook heel wat tijd uit. Je werknemers kunnen alle bestanden in de cloud binnen enkele seconden raadplegen. Komen er grote of zware bestanden aan te pas? Geen enkel probleem! Dankzij de Gigabit internet bereik je downloadsnelheden tot 100MB of zelfs 1GB per seconde. 

Je werknemers zullen dus minder lang moeten wachten tot de bestanden die ze nodig hebben gedownload zijn. Zeker in de audio-visuele sector, waar de bestandsgroottes van video's zeer hoog kunnen oplopen, is een glasvezelverbinding sterk aangeraden. Minder lang wachten = meer werk op één dag = betere productiviteit!

Minder vertraging

Omdat glasvezelkabels werken aan de hand van de weerkaatsing van licht, zal je ook minder latency ervaren. Je zal dus minder lang moeten wachten voordat verzoeken uitgevoerd wordt door de server. 

Future-proof

Dankzij de glasvezelverbinding ben je ook helemaal klaar voor de toekomst. De bestanden worden er niet kleiner op. Zo vraagt een 4K videostream al heel wat van het huidige netwerk. En je wilt je favoriete serie natuurlijk in de optimale beeldkwaliteit ervaren. 

Zo zie je maar dat we ons constant moeten aanpassen aan de nieuwe technologieën om processen binnen het bedrijf te versnellen en te optimaliseren. Een glasvezelverbinding kan je hier zeker bij helpen.

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw datanetwerk? 

Contacteer ons

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?