Fiber optic: een duur woord voor glasvezel

voordelen, glasvezel, fiber optic, internet connection, connectivity solutions

Als je deze blog leest via een internetverbinding bij je thuis dan klinken de woorden "fiber optic" je misschien wel bekend in de oren. Maar wat is er nu zo speciaal aan fiber optic?

Als we deze woorden vertalen naar het Nederlands dan krijgen we: "optische vezels". Deze kleine draadjes zijn gemaakt uit glas of kunststof. Dankzij hun eigenschappen kunnen ze gemakkelijk licht geleiden. Het licht wordt als het ware "gebroken" en weerkaatst.  Hierdoor kunnen we bepaalde signalen zeer snel en betrouwbaar over grote afstanden transporteren, zonder veel signaal te verliezen. Je vindt deze vezels terug in de meeste internetkabels.

Vroeger gebruikte men vaak koperen kabels om data door te sturen. Glasvezel zorgt ervoor dat we signalen sneller van het ene punt naar het andere kunnen brengen. Dat wil zeggen, een snellere internetverbinding met een grote bandbreedte. Daarnaast is deze kabel minder vatbaar voor electromagnetische storingen.

Fiber optic is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Zonder deze kabels zou het internet een stuk trager werken, en daar heeft niemand tijd voor!

Ben je benieuwd wat glasvezel voor jouw connectie kan doen? Klik hier en ontdek de voordelen van fiber optic! 

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al jouw vragen, groot of klein. Heb je graag meer uitleg? Neem dan contact met ons op.

Contacteer ons