De toekomst van meetings

toekomst, meetings, 5G, internet, verbinding

Een meeting kan een boost geven aan je nieuwste project of interne communicatie. Maar wat doe je wanneer je een meeting gepland hebt met een collega aan de andere kant van de wereld? Dan kan je natuurlijk bellen, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig is de technologie er de laatste jaren flink op vooruit gegaan.

Audiomeetings zijn verleden tijd! We willen persoonlijk contact met onze collega's en klanten. We willen hun rechtstreeks in de ogen kunnen kijken om onze boodschap duidelijk te maken. Meetings zijn ook sneller en spontaner geworden. Ze gebeuren steeds efficiënter omdat we ook minder tijd willen verliezen. Niemand neemt nog de tijd om een vergadering in te plannen, je hele lijst met contacten ligt letterlijk binnen handbereik. Daarnaast zijn de landsgrenzen ook compleet weggevallen dankzij de komst van het internet. Ongeveer 90% vindt videomeetings productiever en efficiënter.

Meetings kunnen ook altijd en overal plaatsvinden. Een simpele smartphone en een internetverbinding volstaan om een meeting te starten. Met sommige programma's of apps kan je zelfs tot 10 personen toevoegen aan het gesprek. Dankzij de komst van 5G zal het nog gemakkelijker worden om met elkaar te praten. De verbinding zal sterker en stabieler worden zodat je niet meer weg kan vallen. De kwaliteit van de videostream zal ook drastisch verbeteren, weg met dat slechte en onduidelijk beeld!

Vergaderen in een virtuele meetingroom

Als we nog wat verder in de toekomst kijken kunnen we zelfs afspraken maken in mixed reality. Met een Microsoft Hololens op je hoofd transformeer je elke kamer naar een meetingroom. Als iedereen zo'n headset opzet zit je allemaal in dezelfde virtuele meetingroom. Zo zal je ook instructies of aanwijzingen kunnen geven aan één van je werknemers tijdens het productieproces. En dit is nog maar het topje van de ijsberg!

Wil je meer weten over de toekomst van het internet en 5G? Lees dan hier ons artikel over deze digitale revolutie!

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al jouw vragen, groot of klein. Heb je graag meer uitleg? Neem dan contact met ons op.

Contacteer ons