Met glasvezel haal je de technologie van de toekomst in je zaak.

glasvezel, toekomst, future-proof, business

Op het gebied van datacommunicatie kijken we altijd vooruit. Glasvezel, beter bekend als fibre optic, wordt stilaan de standaard voor datacommunicatie wereldwijd. Daarom is het misschien tijd om over te schakelen naar deze oplossing om jouw bedrijf future proof te maken. Maar wat maakt glasvezel zo speciaal?

Wat is glasvezel?

Laten we bij het begin beginnen! Glasvezels zijn haarfijne kabeltjes gemaakt van glas. Deze kabeltjes worden gebruikt om licht van het ene naar het andere punt te sturen. Omdat deze vezels bestaan uit zeer helder glas, is het mogelijk om signalen betrouwbaar over een grote afstand te vervoeren. Dankzij de interne reflectie in de glasvezel wordt het licht bijna niet geabsorbeerd waardoor het een betrouwbaar signaal kan afleveren. 

Daarnaast zijn deze kabels minder gevoelig aan externe storingen zoals radiofrequenties en elektromagnetische velden. Dit zorgt ervoor dat niemand je kan afluisteren met elektromagnetische apparatuur. Kortom, sterk en veilig!

Waarom heb ik glasvezel nodig in mijn bedrijf?

De grootste redenen waarom je glasvezel moet overwegen binnen jouw bedrijf zijn: snelheid, betrouwbaarheid, capaciteit en future-proofing. 

Een glasvezelverbinding is tot vijf keer sneller dan een normale kabel- of DSL-verbinding. Dit zorgt ervoor dat je bestanden veel sneller kan downloaden, wachten is verleden tijd! Daarnaast neemt glasvezel niet zoveel plaats in beslag. Je krijgt een hogere capaciteit met een kleinere voetafdruk
Twee optische vezels bieden je een capaciteit van 32.256 telefoongesprekken op het zelfde moment. Om hetzelfde resultaat te bekomen met koperdraad, heb je 1400 paar draadjes nodig!
Glasvezel heeft in principe een oneindige bandbreedte en capaciteit. Het volstaat om op termijn de uitzend- en ontvangstapparatuur te vervangen. Als de glasvezelkabels aanwezig zijn kan je deze moeiteloos aansluiten op de nieuwste apparatuur in de toekomst. 

Wacht dus zeker niet te lang om te upgraden naar glasvezel. Het is een investering die zeker de moeite waard is. Dankzij de veiligheid en capaciteit van deze verbinding is het echt een must voor jouw datacommunicatie!

Heb je nog vragen over glasvezelverbindingen of zit je met een ander probleem? Aarzel dan niet om ons te contacteren, wij helpen je graag verder!

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?