Hoe onderhoud ik mijn glasvezelverbinding?

onderhoud, glasvezel, kabels, verbinding, internet, fibre optics, connectivity solutions

Eens de glasvezelverbinding geïnstalleerd is gaat deze wel een tijdje mee. Maar wat als er zich problemen voordoen waar je niet direct op had gerekend? Wie helpt je bij het onderhoud van de kabels en je verbinding? Belangrijke vragen om even bij stil te staan!

Don't try this at home

Het onderhoud van de glasvezelinstallatie is een job voor specialisten. In vele gevallen kan je dit niet zelf oplossen. Bijvoorbeeld bij een glasvezelbreuk, in dit geval zal je dus een specialist moeten inschakelen. Deze zal er dan ook voor zorgen dat alle documenten in verband met het systeem in orde zijn.

Wie, wat, waar?

In vele gevallen is de eigenaar van het netwerk verantwoordelijk voor het onderhoud van de verbinding. Dit betekent dus ook dat de eigenaar problemen moet oplossen die de provider niet zelf op kan lossen. Daarom raden we aan een contract af te sluiten met een aannemer zodat je altijd weet waar je terecht kunt. Het bespaart je een hoop opzoekwerk en onduidelijkheid.

Privacy en veiligheid

Daarnaast is het ook belangrijk om even stil te staan met de privacy van het netwerk. Je hebt toegang tot de internetverbinding van alle werknemers binnen je bedrijf en je beschikt dus over een grote hoeveelheid gevoelige data. Kijk de verdeelkasten zeker een keertje na en zorg dat alles voldoet aan de nieuwste wetten.


Is jouw glasvezelverbinding toe aan een stevig onderhoud? 

Connectivity Solutions is specialist in het installeren en onderhouden van glasvezelverbindingen.
Contacteer ons!

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?