Zo ziet het ziekenhuis van de toekomst eruit

ziekenhuis, toekomst, apparatuur, monitoring, connectivity solutions, internet of things

De gezondheidszorg is er door de jaren heen enorm op vooruitgegaan. Dit hebben we te danken aan verschillende medische doorbraken en technologische revoluties. Maar hoe groot is de impact van het internet op de gezondheidszorg? En hoe kunnen we deze technologieën optimaal benutten?

Ziekenhuizen vandaag

Uit onderzoek blijkt dat 6 op 10 ziekenhuizen vandaag al profiteren van de voordelen die de technologische vooruitgang biedt. Één van die voordelen is de mogelijkheid om de medische apparatuur te monitoren en te onderhouden. Daarnaast biedt het internet ook de mogelijkheid om gemakkelijk de voorraden te beheren dankzij verschillende ERP-systemen. Zo is iedereen altijd op de hoogte van de huidige stock, een cruciaal element in het systeem. 

Maar deze technologische revolutie is niet enkel voordelig voor de ziekenhuizen en het personeel. De patiënten kunnen ook volop genieten van de nieuwe snufjes. Zo kunnen we ziekenhuizen tegenwoordig vergelijken met hotels. Iedere patiënt wordt opgenomen in het systeem en krijgt ook een iPad of een andere tablet mee naar de kamer. Via deze tablet kunnen de patiënten eten bestellen, familie contacteren en zelfs resultaten van scans raadplegen om de voortgang van hun behandeling op te volgen. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg.

Ziekenhuizen morgen

De ontwikkeling van IoT (the internet of things) binnen de zorgsector gaat razendsnel vooruit. Dit brengt ook ontzettend veel voordelen met zich mee. Zo zal het in de toekomst mogelijk zijn om apparatuur in real time te monitoren. Dankzij snelle en betrouwbare netwerkverbindingen kunnen defecten opgespoord worden voordat ze bedreigingen kunnen veroorzaken. Iedereen zal op elk moment de status en de locatie van de apparaten kunnen controleren. 

Het systeem zal de ingenieurs automatisch op de hoogte brengen zodat ze onmiddellijk kunnen ingrijpen. Zelfs de temperaturen in de labo's en verschillende afdelingen zullen automatisch geregeld kunnen worden. Het doel van deze technologie is om de efficiëntie en de zorgkwaliteit van de ziekenhuizen drastisch te verbeteren. IoT zal de patiëntenzorg ook vergemakkelijken waardoor we menselijke fouten kunnen vermijden. De systemen zullen de gegevens van alle patiënten gemakkelijk bij kunnen houden. Op die manier weten de verpleegkundigen perfect welke hoeveelheid medicatie ze moeten toedienen bij specifieke personen. 

Dankzij de komst van het internet, IoT en de technologische ontwikkelingen is de gezondheidszorg enorm verbeterd. Het ziekenhuis van de toekomst is een ziekenhuis dat altijd en overal verbonden is. Om dit te realiseren is een kwalitatieve en betrouwbare internetverbinding onmisbaar.

Ben jij ook op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw netwerkverbinding? Contacteer ons, wij helpen je graag verder!

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?