Hoe kies ik de juiste netwerkswitch?

netwerk, switch, kiezen, connectivity solutions

Een netwerkswitch kan je zien als een verdeelstekker voor je internetaansluiting. Maar er bestaan ongelooflijk veel soorten netwerkswitches met verschillende aansluitingen en doelen. Bij het zoeken naar een switch is het gemakkelijk om het overzicht kwijt te geraken. Daarom helpen we je graag verder om de juiste keuze te maken voor jouw netwerk!

Locatie

Waar wil je de switch installeren? De locatie van de switch bepaalt voor een groot deel de keuze van het apparaat. Wil je extra netwerkpoorten in je living of in een huiskamer? Dan kies je best voor een compact model. Deze kan je gemakkelijk aan de muur of onder een bureau monteren. Heb je nog meer poorten nodig? Dan raden we aan om de switch in een aparte ruimte te installeren (eventueel in een serverkast). Grotere switches hebben vaak ook ventilatoren nodig en deze kunnen voor redelijk wat lawaai zorgen. 

Snelheid

De internetsnelheid is een belangrijke factor om in het achterhoofd te houden wanneer je op zoek gaat naar een netwerkswitch. Je wil natuurlijk zeker zijn dat de switch over de nodige capaciteit beschikt om bottlenecks te voorkomen. Zo bestaan er verschillende netwerksnelheden zoals: Fast Ethernet, Gigabit en 10 Gigabit internet. 

Glasvezel

Wil je een glasvezelkabel aansluiten op de switch? Kijk dan zeker na of het apparaat over een SFP of een GBIC slot beschikt. Deze module zorgt ervoor dat je moeiteloos een glasvezelkabel kan aansluiten op de switch. Dit zorgt voor een directe verbinding met de provider of een verbinding met een andere vestiging. 

Wil je meer weten over de installatie van een netwerkswitch? Of heb je een switch nodig voor jouw netwerk? Wij helpen je graag verder!

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?