Zie je door de bekabelde bomen het bos niet meer? Wij hebben de oplossing

bekabeling, netwerk, warboel, oplossing, spiraalkabels, labels

Je kent het wel: je wilt een apparaat van plaats veranderen, maar vind de kabel niet terug. We denken vaak ook niet na over de organisatie van onze kabels, wat vaak zorgt voor verstrengelde kabels en chaos. Als je dan op zoek bent naar een specifieke kabel, is de kans klein dat je deze ook meteen vindt. Dankzij onze tips voorkom je deze frustrerende situatie. 

Spiraalbanden

Een spiraalband is een gemakkelijke oplossing om kabels op een elegante manier weg te werken. Je kan de kabels gemakkelijk bundelen binnen enkele banden. Daarnaast zijn je kabels ook altijd beschermd door de flexibele behuizing. Dankzij deze oplossing kan je je kabels gemakkelijk bundelen zonder dat het veel plaats in beslag neemt. 

Je draait de spiraalbanden rond de kabels, daarnaast kan je ook een opening voorzien om een soort vertakking te maken. Het grootste voordeel? Je hebt geen gereedschappen nodig om de spiraalbanden te installeren.

Labels

Een andere manier om structuur in de chaos te krijgen is het gebruik van labels. Zodra je de functie van elke kabel hebt achterhaald, kan je beginnen met de verschillende kabels te benoemen. Dit kan gemakkelijk aan de hand van kabel- of draadmarkeringen. Dit zijn kleine plastic stickers waarop je de namen van de kabels kan noteren. Deze kan je vervolgens rond de betreffende kabels binden. 

Zo zie je maar dat je gemakkelijk structuur kan brengen in je huidige netwerk. Het neemt natuurlijk wel wat tijd in beslag maar op lange termijn pluk je er de vruchten van.Wij wensen je alvast veel  succes in je expeditie door de jungle van kabels!


Heb jij ook hulp nodig met de organisatie van jouw netwerk? Contacteer ons, wij helpen je graag verder!

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?