Wat gebeurt er tijdens een crisis met mijn netwerkverbinding?


Een snelle en betrouwbare internetverbinding is geen overbodige luxe, zeker in deze tijden van internationale crisis. Daarom is het enorm belangrijk dat je internetverbinding helemaal in orde is en op volle toeren kan draaien.

Teleworking

Nu we allemaal massaal van thuis uit werken, krijgen online diensten het zwaar te verduren. Omdat iedereen tegelijk op het netwerk zit, kan dit soms voor problemen zorgen. Zo verlaagt Netflix de beeldkwaliteit van de videostreaming voor de komende 30 dagen. Dit is een voorzorgsmaatregel om overbelasting van het netwerk te voorkomen en te vermijden. De streamingdienst wil het dataverkeer met een kwart terugschroeven.

Daarnaast bieden internetproviders en telecomoperatoren verschillende voordelen aan voor hun klanten. Zo bellen klanten van Proximus 24/7 gratis naar iedereen in België. Sommige providers zorgen ook voor een onbeperkte datalimiet. Dit zorgt ervoor dat je ongelimiteerd kan streamen, downloaden en werken.

Houdt het netwerk deze crisis wel vol?

Er is helemaal geen reden tot paniek. Bij Telenet hebben ze slechts 2% meer internetgebruik vastgesteld. De internettoepassingen die je nodig hebt om van thuis uit te werken vragen niet erg veel van het netwerk. Daarnaast zit ook niet iedereen tegelijk op het internet. Videostreaming en gaming daarentegen verbruiken doorgaans meer bandbreedte. Maar vermoedelijk gaan alle Belgen niet op hetzelfde moment bingewatchen of hun favoriete online game spelen. We kunnen dus nog even verder! 

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw netwerkverbinding of infrastructuur? Contacteer ons, wij helpen je graag verder!

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?