Wat als je bedrijf 1 dag zonder netwerk zou vallen?

netwerk, storing, internet, connectie, connectivity solutions

Een goede connectie is tegenwoordig geen luxe maar een must! Maar één ding is duidelijk, we zijn allemaal zeer afhankelijk geworden van het internet. Wanneer onze connectie wegvalt, worden we met de neus op de feiten gedrukt.

Oei, en nu?

Een netwerkstoring is vaak onvermijdelijk. Voor veel bedrijven is dit een echte nachtmerrie. Je werknemers kunnen niet verder met hun dagelijkse taken, je hebt geen toegang tot belangrijke bestanden en je verliest heel wat geld. Je werknemers zijn gedurende de hele storing in feite technisch werkloos. 

Redundancy

Gelukkig zijn er verschillende manieren om je bedrijf (en het netwerk) voor te bereiden op mogelijke storingen. Zo kan je je voorzien op een blackout van het stroomcircuit aan de hand van back-up batterijen voor je serverkast. Dit maakt het mogelijk om de periode van de storing te overbruggen.

Het is ook altijd aangeraden om de glasvezelverbinding en de voorzieningen voor de draadloze verbinding van elkaar te scheiden. Op deze manier blijft één van de systemen altijd draaien zodat je niet volledig zonder internet valt.

Heb jij ook hulp nodig om jouw netwerk te beschermen tegen mogelijke storingen? Contacteer ons, wij helpen je graag verder!

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al jouw vragen, groot of klein. Heb je graag meer uitleg? Neem dan contact met ons op.

Contacteer ons