Waarom jouw bedrijf fiber optic nodig heeftEen snelle internetverbinding is noodzakelijk voor veel bedrijven, zowel voor de online meetings als de werking van online programma's te garanderen. Ook de veiligheid is van groot belang. Fiber optic biedt de oplossing: een snelle, veilige en 100% betrouwbare internetverbinding voor jouw bedrijf. 

Wat is fiber optic? 

Als we deze woorden vertalen naar het Nederlands dan krijgen we: "optische vezels". Deze kleine draadjes zijn gemaakt uit glas of kunststof. Dankzij hun eigenschappen kunnen ze gemakkelijk licht geleiden. Het licht wordt als het ware "gebroken" en weerkaatst. Hierdoor kunnen we bepaalde signalen zeer snel en betrouwbaar over grote afstanden transporteren, zonder veel signaal te verliezen. Je vindt deze vezels terug in de meeste internetkabels.

Vroeger gebruikte men vaak koperen kabels om data door te sturen. Glasvezel zorgt ervoor dat we signalen sneller van het ene punt naar het andere kunnen brengen. Dat wil zeggen, een snellere internetverbinding met een grote bandbreedte. Daarnaast is deze kabel minder vatbaar voor electromagnetische storingen.

Fiber optic is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Zonder deze kabels zou het internet een stuk trager werken. 

De voordelen van Fiber Optic

  • Met de kleine verzwakking kunnen verdere afstanden bereikt worden. De grote bandbreedte leidt tot grotere informatiecapaciteit ;
  • Immuun tegen EMI (Electro Magnetische Interferentie) en RFI (Radio Frequentie Interferentie) dus geen crosstalk ;
  • Zeer moeilijk af te tappen door het gebruik van lichtbronnen (veiligheid) ;
  • De kleine afmetingen en het licht gewicht maakt dat er minder ruimte nodig is en de kabel makkelijker te installeren is ; 
  • F.O. is onafhankelijk van de gewenste applicatie; 
  • F.O. ondersteunt data, voice, video,... ; 
  • Geen aanwezigheid van aarding dus geen bliksem inslag problemen.

Meer weten over fiber optic voor jouw bedrijf? 

Neem contact op met Connectivity Solutions

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?