Wat zijn de grootste beveiligingsrisico's voor bedrijfsnetwerken? Connectivity Solutions legt het uit


Als bedrijf wil je er natuurlijk voor zorgen dat je netwerk optimaal beveiligd is tegen mogelijke bedreigingen van buitenaf. Helaas is dit niet altijd even makkelijk en zijn er verschillende beveiligingsrisico's waarmee je als bedrijf rekening moet houden. Connectivity Solutions is een expert op het gebied van netwerkbeveiliging en kan je helpen om je bedrijfsnetwerk optimaal te beveiligen. Maar wat zijn nu de grootste beveiligingsrisico's voor bedrijfsnetwerken? In dit artikel leggen we het uit.

Phishing

Phishing is een van de grootste beveiligingsrisico's voor bedrijfsnetwerken. Hierbij proberen criminelen via e-mails, berichten of telefoontjes gevoelige informatie van jou of je medewerkers te bemachtigen. Vaak doen ze zich voor als een betrouwbare partij, zoals de bank, en vragen ze om persoonlijke gegevens of wachtwoorden. Als deze gegevens worden verstrekt, kunnen criminelen toegang krijgen tot jouw bedrijfsnetwerk en hier schade aanrichten.

Zwakke wachtwoorden

Een zwak wachtwoord kan leiden tot grote beveiligingsrisico's voor bedrijfsnetwerken. Veel mensen gebruiken nog steeds wachtwoorden die makkelijk te raden zijn, zoals '123456' of 'wachtwoord'. Een dergelijk wachtwoord is makkelijk te kraken, waardoor kwaadwillenden toegang kunnen krijgen tot jouw bedrijfsnetwerk en hier schade aan kunnen richten. Het is daarom van groot belang om sterke wachtwoorden te gebruiken en deze regelmatig te wijzigen.

Social engineering

Social engineering is een techniek waarbij criminelen via manipulatie proberen om gevoelige informatie van jou of je medewerkers te bemachtigen. Dit kan bijvoorbeeld door het versturen van een e-mail die lijkt alsof deze van een bekende partij afkomstig is, waarbij gevraagd wordt om op een link te klikken of een bestand te downloaden. Als dit gebeurt, kan er malware op de computer of het netwerk worden geïnstalleerd, met alle gevolgen van dien.

Malware

Malware is een verzamelnaam voor verschillende soorten kwaadaardige software, zoals virussen, spyware en ransomware. Malware kan leiden tot grote beveiligingsrisico's voor bedrijfsnetwerken, omdat het kan zorgen voor het verlies of de beschadiging van gegevens. Daarnaast kan malware ervoor zorgen dat jouw bedrijfsnetwerk wordt overgenomen door criminelen, waardoor zij toegang hebben tot gevoelige informatie.

Onveilige software

Het gebruik van onveilige software kan ook leiden tot grote beveiligingsrisico's voor bedrijfsnetwerken. Als software niet regelmatig wordt bijgewerkt, kunnen er beveiligingslekken ontstaan waar kwaadwillenden misbruik van kunnen maken. Het is daarom van groot belang om de software op jouw bedrijfsnetwerk regelmatig te updaten en te controleren op eventuele beveiligingsrisico's.

Het is dus duidelijk dat er verschillende beveiligingsrisico's zijn waar je als bedrijf rekening mee moet houden. Wil je jouw bedrijfsnetwerk optimaal beveiligen tegen deze risico's? Neem dan contact op met Connectivity Solutions. Wij kunnen je helpen bij het beveiligen van jouw bedrijfsnetwerk en kunnen je adviseren over de beste oplossingen voor jouw specifieke situatie.

Contact ons | Connectivity Solutions

Contact ons | Connectivity Solutions

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al jouw vragen, groot of klein. Heb je graag meer uitleg? Neem dan contact met ons op.

Contacteer ons