Veilige leslokalen starten met veilig internet

beveiliging, internet, netwerk, data, cybersecurity, connectivity solutions

De leerlingen van de 21ste eeuw hebben toegang tot enorm veel informatie via het internet. De communicatie tussen klasgenoten en leerkrachten was nog nooit zo gemakkelijk. Daarnaast wordt er ook vertrouwelijke informatie uitgewisseld en opgeslagen. Een veilige internetverbinding is een cruciaal element voor onze educatie geworden.

Bescherming van gegevens

Een school kan je vergelijken met een klein logistiek bedrijf. Scholen bewaren de gegevens van alle leerlingen en hun personeel. Rekeningen, lonen, telefoonnummers en payrol informatie, belangrijke stukjes informatie die nooit gelekt mogen worden.

Om de gegevens en de veiligheid van de leerlingen te garanderen moet de internet security op elk niveau in orde zijn.

Personeel

Het personeel en de leerkrachten moeten continu op de hoogte gebracht worden van mogelijke bedreigingen. Op deze manier kunnen ze zich voorbereiden op aanvallen en virussen zoals: ransomware, phishing, scams en hackers. 

Ouders

Naast de scholen spelen de ouders van de kinderen ook een belangrijke rol in de cyberprotection van de kinderen. Ze moeten zelf vertrouwd zijn met de online omgeving voordat ze aan de slag kunnen gaan met het opvoeden van de kinderen.

Netwerk

Het is enorm belangrijk dat alle routers binnen het netwerk voorzien zijn van een sterk wachtwoord. Daarnaast is het ook noodzakelijk om een firewall te installeren. De configuratie en het onderhoud van de firewall zijn onmisbaar voor de veiligheid van het netwerk. Daarom doe je best beroep op een expert voor de nodige ondersteuning. 

Software

Misschien wel de meest voor de hand liggende tip, maar zorg dat je software altijd up-to-date is. Verouderde software kan ervoor zorgen dat hackers gemakkelijk kunnen binnendringen. Elke update bevat een beveiligingslaag voor de software of het besturingssysteem. Updates uitstellen is dus nooit een goed idee.

Infrastructuur

Om problemen op lange termijn te voorkomen laat je je datanetwerk best aanleggen door gespecialiseerde en ervaren vakmannen. Connectivity Solutions is al 23 jaar gespecialiseerd in de installatie en het onderhoud van allerlei soorten datanetwerken, draadloze netwerken, glasvezel en routers. 

Ben je op zoek naar een betrouwbaar en goed beveiligd datanetwerk voor jouw bedrijf? Contacteer ons! Wij helpen je graag verder.

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?