Oplossingsgerichte netwerkexperts

netwerk, expertise, oplossingen, zaakvoerders, Contact

Altijd online, altijd verbonden. Het lijkt zo vanzelfsprekend tegenwoordig. Toch wordt het belang van connectiviteit pas goed duidelijk op het moment dat er even geen verbinding meer is. “Onze netwerkexperts reiken oplossingen aan zoals gestructureerde bekabelingssystemen, glasvezelverbindingen, IP-camera’s en draadloze netwerken”, zeggen Aloïs en Egied Stouten van Connectivity Solutions.

Q / Connectivity Solutions zwaait de plak in draadloze netwerken. Toon aan!

Aloïs: “In de Gentse haven heeft ons team bij Agaris een twintigtal wifi access points tegen de fabrieksgevel geplaatst en een wifimast op de bedrijfssite geïnstalleerd. Hun datanetwerk draait voortaan op onze cloud controller. Deze service verlenen wij aan meer dan 100 klanten uit diverse sectoren waaronder overheid, onderwijs en logistiek. Nog recente referenties? Spaas Kaarsen, Arte en Diresco hebben we volledig van wifidekking voorzien om vooral de barcodescanning in hun magazijnen te optimaliseren.”

Q / Ook voor databekabeling rijgen jullie de ene referentie na het andere aaneen.

Egied: “Een groot project was de databekabeling van het Koninklijk Museum van Schone Kunsten in Antwerpen. We zijn er in 2019 het hele jaar door druk in de weer geweest en hebben voor dit project ook 16 gekoelde kasten voor de computer room gebouwd. Andere databekabelingsopdrachten zijn uitgevoerd voor studentenresidenties op de Alma Campus in Sint-Stevens-Woluwe en aannemingsbedrijf Viabuild in Puurs. In 2020 staat onder meer een nieuw project voor hogeschool UCLL in Diepenbeek in de steigers.”

Q / Een hot item is de verzadiging van netwerken. Hoe kan je dit voorkomen?

Aloïs: “In veel bedrijven en instellingen raken de netwerken van weleer gesatureerd. Onze oplossing bestaat erin om gegevens tussen switches over te brengen met snelheden tot 10 gigabit per seconde. LAG Trailers in Bree en het Don Boscocollege in Hechtel zijn enkele van onze vele klanten die al futureproof zijn.”

Bron: Qontact

Alvast overtuigd van onze expertise? Contacteer ons, wij helpen je graag verder!

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?