Wanneer heb jij voor de laatste keer een netwerkaudit laten uitvoeren?

netwerk, audit, connectie, oplossingen, connectivity solutions, analyse

Net zoals een auto heeft een datanetwerk regelmatig onderhoud nodig. Indien je problemen ondervindt met de databekabeling in jouw bedrijf. Dan is het aangeraden om een netwerkaudit te laten uitvoeren. Deze audit tracht de problemen met het netwerk op te sporen en in kaart te brengen.

De betrouwbaarheid van een bedrijfsnetwerk is één van de belangrijkste prioriteiten. Daarnaast moeten de toepassingen en services op een veilige manier kunnen werken. Snelheid, latency en de capaciteit van het netwerk zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. Dankzij een uitgebreide netwerkaudit is het mogelijk om al deze gegevens in kaart te brengen.

Wanneer is het tijd voor een audit?


Wanneer er iets niet pluis is met het netwerk, kan een audit een logische eerste stap zijn. In onderstaande gevallen is het aangeraden om een netwerkaudit uit te voeren:
  • Het internet werkt opvallend traag
  • Je merkt een verschil in up- of downloadsnelheid
  • De databekabeling doet je denken aan een onoverzichtelijke jungle
  • Je trekt de betrouwbaarheid van de aansluitingen in twijfel
  • Je wilt de netwerkactiviteiten en de kwaliteit in kaart brengen

Na de audit ontvang je een volledig overzicht van de huidige netwerksituatie, eventuele risico's en bestaande problemen of conflicten. Daarna is er ruimte om te overleggen met onze experts om het netwerk te optimaliseren.


Wil jij ook een duidelijke analyse van je bedrijfsnetwerk? Contacteer ons, wij helpen je graag verder!

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?