Connectivity Solutions legt 10 km CAT6A kabel in Stedelijke Humaniora in DilsenIn juli en augustus legde Connectivity Solutions 10 km CAT6A kabel in de Stedelijke Humaniora in Dilsen (SHD). Een groot project voor de specialist in netwerkbekabeling, want ook het plaatsen van kabelgoten was in deze werken geïntegreerd. “SHD heeft nu een uitstekend gestructureerde bekabeling voor datacommunicatie en is klaar voor toekomstige 10G trafiek”, vertellen Aloïs en Egied Stouten, zaakvoerders van Connectivity Solutions. 

De stedelijke humaniora in Dilsen schakelt over naar lesgeven met tablets. “Daarvoor is een degelijke datakabel-infrastructuur écht noodzakelijk”, beklemtonen de broers Aloïs en Egied. “We hebben drie muurcontacten per klaslokaal voorzien: telkens één voor de wifi, één voor het scherm vooraan en één voor de leerkracht.”

232 RJ45 muurcontacten

In totaal gaat het over het plaatsen en aansluiten van 232 RJ45 muurcontacten. “Voor het plaatsen van de kabelgoten hebben we vrijwel het volledige ‘vals plafond’ open en daarna weer dicht gelegd.”

Het bedrijf installeerde bij SHD ook 8 dataracks waarin de kabels werden afgewerkt in RJ45 patch panels.

CAT6A kabel: snelheid tot 10.000 Mbit/s

De CAT6A kabel, die in SHD werd gelegd, biedt ondersteuning voor 10 gigabit netwerken met een snelheid tot 10.000 Mbit/s. De bandbreedte bedraagt 500 MHz.

Wil je ook gestructureerde bekabeling voor datacommunicatie in je bedrijf?

Contacteer ons

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?