Is een glasvezelverbinding gratis?

glasvezel, gratis, verbinding, installatie, connectivity solutions
In België zijn we volop bezig met het uitrollen van een glasvezelverbinding voor iedereen. Om de infrastructuur te vervangen en het netwerk weer helemaal up-to-date te maken, zullen er nog een tijdje werken plaatsvinden. Maar is de upgrade naar glasvezel in België gratis of betaal je een meerprijs voor deze innovatie?

Hoe gaat het in zijn werk?

Het is relatief gemakkelijk om een glasvezelverbinding in huis te halen. In België is de overheid volop bezig met het uitrollen van FTTH of "Fiber-to-the-home". Een glasvezelverbinding over de hele infrastructuur van het telecomnetwerk. Om dit te realiseren moeten de verbindingen tussen het netwerk en en eindgebruiker vervangen worden door glasvezel. Het vervangen van de koperinfrastructuur gebeurt volledig gratis. 

Het installeren van de nieuwe verbinding gebeurt voorlopig in fases. Dus afhankelijk van waar je woont kan het nog een tijdje duren voordat je toegang krijgt tot een glasvezelverbinding. 

Volledig gratis?

Je hoort het goed, je hoeft helemaal niets te betalen voor de aansluiting van glasvezel in jouw straat. Internetproviders zijn hard aan het werk om het glasvezelnetwerk uit te breiden. Maar waar moet je dan wel voor betalen? 

Afhankelijk van de keuze van je provider bestaan er verschillende formules voor de glasvezelverbinding. Zo geniet je van supersnel internet, snellere responsetijden, veiligheid en een betrouwbare verbinding.

Je kan het glasvezelnetwerk best bekijken als een optie. De infrastructuur zal binnenkort aanwezig zijn. De keuze om glasvezel in huis te halen ligt volledig bij de eindgebruiker. Maar als je de upgrade kan gebruiken, staat alles alvast voor je klaar. 

Ontdek de voordelen van een betrouwbare glasvezelverbinding en begin het nieuwe jaar met de snelheid van het licht!

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?