Glasvezelverbinding nodig? Start met de zoektocht naar een deskundige

glasvezel, verbinding, installatie, netwerk, infrastructuur, kabels

De laatste jaren is de vraag naar bandbreedte enorm gestegen. Bestanden worden groter en kwalitatiever, meer mensen moeten tegelijk op het netwerk kunnen en alles moet vlotjes verlopen. Daarom hebben veel bedrijven de switch gemaakt naar een glasvezelnetwerk.

Kwalitatieve installatie

Een glasvezelnetwerk is niet op 1-2-3 geïnstalleerd. Indien je jouw bedrijf van een glasvezelinfrastructuur wil voorzien, kies je best voor een specialist met de nodige kennis en know-how. De specialist zal je begeleiden om het maximale rendement uit de glasvezelverbinding te halen. Daarnaast wil je er ook zeker van zijn dat de verbinding goed geïnstalleerd wordt zodat je er langer van kan genieten.

Indien de verbinding niet op de juiste manier geïnstalleerd wordt kan dit leiden tot een verlies van bandbreedte en eventueel verlies van het signaal. De kwaliteit van de installatie wordt bepaald door de toegepaste materialen en de kwaliteit van de montage. Een glasvezelverbinding kan op twee manieren tot stand gebracht worden, mechanisch of door middel van fusielassen.

Waarom glasvezel?

Het grote voordeel van glasvezelkabels is dat je er een grotere afstand mee kan overbruggen. Daarnaast ligt de bandbreedte ook een stuk hoger dan de standaard ethernet aansluiting. Om verbindingen tussen verschillende racks of patchkasten te realiseren wordt er ook vaak koper gebruikt.

Connectivity Solutions heeft de nodige expertise en ervaring in huis om jouw bedrijf te voorzien van een kwalitatieve glasvezelverbinding.

Ben jij ook op zoek naar een betrouwbare partner voor de installatie van jouw glasvezelnetwerk? Contacteer ons, wij helpen je graag verder!

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?